top of page

Aivoille huilia ja kropalle rääkkiä

Alkuvuosi tilitoimistoissa on työntäyteistä aikaa. Tilinpäätösten ja veroilmoitusten deadlinet painavat päälle ja näiden vuosittain toistuvien töiden lisäksi pitää selviytyä myös jokapäiväisistä rutiineista. Töitä siis riittää ja päivälle kertyy helposti pituutta.Tästäkin huolimatta viime perjantaina suljimme kirjanpito-ohjelman ja sähköpostit jo puolilta päivin. Pukeuduimme ulkoiluvaatteisiin, nappasimme luistimet mukaan ja suuntasimme Kaihun luisteluradalle nauttimaan pikkupakkasesta ja auringonpaisteesta.


Liikunta on todettu hyväksi tavaksi palautua työn rasituksista. Meidän alallamme, asiantuntijatyössä, rasitus kohdistuu aivoihin, joten kropan rasittaminen on todellakin loistavaa vastapainoa työlle.


Liikunnalle tuntuu kuitenkin joskus olevan haasteellista löytää aikaa tai motivaatiota.

Meidän toimiston henkilökunnalla tätä ongelmaa ei ole, olemme aktiivisia liikunnan harrastajia. Siispä kokosimme muille muutaman vinkin, joiden avulla liikunnasta voi helposti tehdä osan arkea


  • kokeile rohkeasti jotain uutta lajia. Ei voi tietää mistä pitää, jos ei ole koskaan kokeillut

  • ota arkiliikunta mukaan suuremmassa määrin. Käytä portaita, kävele lounaalle vähän kauempana olevaan lounaspaikkaan jne.

  • sovi liikunnan harrastamisesta, vaikkapa kävelylenkistä, ystävän kanssa. Kun kävelylenkki on merkattu kalenteriin, siitä ei luista niin helposti

  • muista että huonoin treeni on tekemättä jätetty treeni. Lyhyt tai vähemmällä teholla tehty treeni on siis parempi kuin ei treeniä ollenkaan.

  • innosta liikuntaan työpaikallasi. Puoli päivää käytettynä liikuntaan tulee taatusti takaisin seuraavien päivien tehostuneessa työtahdissa.

Liikunta palkitsee hyvällä ololla suorituksen jälkeen. Tämän kun pitää mielessä, niin onnistuu sujuvasti selättämään sohvan kutsun :)


PS: lue Verotus-otsikon alta vinkit, miten liikuntaa harrastaa ”firman piikkiin”.Comments


bottom of page