top of page

Facebookissa järjestetty arvonta - pitääkö palkinnosta maksaa arpajaisvero?


Yritys järjestää Facebookissa arvonnan, jossa kaikista sivusta tykänneiden kesken arvotaan palkinto. Pitääkö yrityksen maksaa arpajaisvero palkinnosta?Kysymys on arpajaisverolain mukaisista muista arpajaisista. Muut arpajaiset tarkoittavat julkisesti järjestettyä arvontaa, arvaamista, vedonlyöntiä tai niihin rinnastettavaa, sattumasta osaksi tai kokonaan riippuvaa menettelyä, jossa voi voittaa rahaa tai rahanarvoisen etuuden.


Muissa arpajaisissa, joihin Facebook arvonnat siis kuuluvat, arpajaisveron määrä on 30 % voittojen yhteenlasketusta arvosta.


Arpajaisveroa ei kuitenkaan tarvitse maksaa, jos maksettavaksi tulevan veron määrä on alle 50 euroa.


Jos yritys arpoo tykkääjiensä kesken hotellilahjakortin, jonka arvo on 200 euroa, tästä tulee maksaa arpajaisvero.  Veron määrä 200 euroa x 30 % = 60 euroa.


Raja menee 166,66 euron kohdalla. Jos palkintojen arvo on alle 166,66 euroa (166,66 x 30 % = 50 euroa), ei arpajaisveroa tarvitse maksaa. Huomattava kuitenkin on, että kaikkien saman kuukauden sisällä järjestettyjen arvontojen palkinnot lasketaan yhteen. Jos saman kuukauden arvontojen palkintojen yhteismäärä ylittää 166,66 euroa, niin arpajaisvero on maksettava, vaikka yksittäisen arvonnan palkinto olisi pienempi.


Arpajaisvero ilmoitetaan samalla ilmoituksella kuin arvonlisävero (oma-aloitteisten verojen veroilmoitus) ja maksetaan samana päivänä kuin arvonlisävero.

Comments


bottom of page