top of page

Harjoittelujaksolla Mikkelin Yrityspalvelussa: Kohti tulevaisuuden ammattiaTradenomiopiskelija Paula teki harjoittelujaksonsa Mikkelin Yrityspalvelussa ja sai sieltä myös opinnäytetyön aiheen. "Päätin hakea Mikkelin Yrityspalveluun harjoitteluun ja onneksi tärppäsi. Olen oppinut täällä hurjan paljon kirjanpitäjän työstä":


Olen tavallaan aina tiennyt haluavani toimia liiketalouden alalla. Kun peruskoulun jälkeen opiskelin itseni merkonomiksi, olin varma että tulevaisuuden urani rakentuu pääasiallisesti markkinoinnin puolelle ja olin lähes poissulkenut taloushallinnon puolen kokonaan pois.

Kaikki kuitenkin muuttui, kun päätin muutama vuosi valmistumiseni jälkeen hakea opiskelemaan tradenomiksi.  Aloin miettiä, että ehkä numerot olisi sittenkin se oma juttu. Päätin ottaa ”riskin” ja erikoistua taloushallintoon, vaikka en ole ollut koskaan mikään matemaattinen nero.Tätä päätöstä en ole katunut.


Opiskelujen edetessä alkoi olla kokoajan enemmän selvää, että olen löytänyt oman juttuni, ja että haluan tulevaisuudessa työskennellä taloushallinnon parissa, esimerkiksi tilitoimistossa tai pankissa.


Kun oli aika valita syventävää harjoittelupaikkaa, oli minulle selvää, että halusin suorittaa sen tilitoimistossa.

Koska työ on haastavaa, ja kokemattomana, pelkällä koulupohjalla harjoitteluun lähtö pelotti aikamoisesti, halusin hakea harjoittelupaikkaa nimenomaan pienestä tilitoimistosta. Uskoin, että pienessä tilitoimistossa tietäisin aina, keneltä kysyä, ja että saisin perehtyä monenlaisiin eri asioihin lähietäisyydeltä.


Päätin hakea Mikkelin Yrityspalveluun ja onneksi tärppäsi.


Olen oppinut täällä hurjan paljon kirjanpitäjän työstä ja sen vaatimuksista. Minua on henkilökohtaisesti opastettu, olen päässyt tekemään monipuolisesti kaikkea ja työpaikalla vallitsevan avoimen ilmapiirin ansiosta olen uskaltanut myös erehtyä ja sitä kautta oppia lisää.

Olen saanut kokonaisvaltaisen kuvan siitä, mitä kaikkea kirjanpitäjänä pitää tietää ja osata ja mitä pitää milloinkin tehdä.


Alkuun pelotti ja jännitti se, kuinka mahdan pärjätä, kun en omaa kauhean vahvaa matemaattista taustaa. Sekin pelko on jo hälvennyt, kun olen huomannut, että laskutoimitukset ovat itse asiassa aika yksinkertaisia, ja ennen kaikkea on kyse siitä, että ymmärtää, mistä mikäkin luku tulee ja mitä se tarkoittaa.


Sattui vielä niinkin hyvä tuuri, että sain Mikkelin Yrityspalvelulta loistavan opinnäytetyön aiheen, jonka on määrä valmistua ensi kevääksi.


Sen lisäksi, että itse pääsen hyödyntämään harjoittelussa oppimiani asioita tekemällä opinnäytetyön samaan yritykseen, missä olen saanut ensi askeleet tämän työn tekemiseen, uskon myös, että siitä on hyötyä yhtälailla toimeksiantajallekin.


Harjoittelu ja opinnäytetyö yhdessä antavat minulle varmasti loistavat valmiudet lähteä tavoittelemaan urahaaveitani taloushallinnon saralla. Tätä työtähän ei voi koskaan oppia täysin kokonaan, koska aina tulee jokin uusi lakiasetus tai toiminnanmuutos, ja siksi itseään onkin kokoajan pidettävä ajan tasalla. Toivon kuitenkin, että jonain päivänä voisin olla yhtä ammattitaitoinen kuin Mikkelin Yrityspalvelun väki ja toimia asiantuntijatehtävissä.


Ainakin nyt tiedän mitä kohti lähteä.

Kirjoittaja: Paula


Comments


bottom of page