top of page

Mitä kuluja saa vähentää yrityksen verotuksessa?


Varsinkin uudet yrittäjät pyytävät, että voisinko listata tyhjentävästi kaikki kulut, jotka saa vähentää yrityksen verotuksessa.Tämä on valitettavasti ihan mahdoton tehtävä 😊 Yritykset ovat erilaisia ja siksi yrityksen vähennyskelpoiset kulutkin erilaisia.


Otetaan esimerkkinä vaikkapa shampoo ja auton renkaat.


Shampoo on vähennyskelpoinen kulu kampaamolle, mutta sitä se ole esimerkiksi metsäkoneurakoitsijalle taikka liiketoiminnan konsultille.


Auton renkaat on yritykselle vähennyskelpoinen kulu, jos yrityksen taseessa on auto, johon renkaat on hankittu. Jos auton renkaat on ostettu omaan autoon, ei renkaita saa vähentää yrityksen kirjanpidossa, vaikka autolla olisi ajettu yrityksen ajoja (tätä varten on matkalasku tai lisävähennys, mutta se on oma juttunsa 😊)


Joten, tyhjentävää ja kattavaa listaa vähennyskelpoisista kuluista ei voi antaa.


Kirjanpitäjän kanssa kannattaa keskustella, jos jonkun kulun vähennyskelpoisuus mietityttää. Ja ei todellakaan kannata maksella kuluja omasta pussista, jos hiemankin tuntuu, että kulu kuuluisi yritykselle, vaan kannattaa kysyä kirjanpitäjältä.  Kirjanpitäjä kyllä kertoo, jos kulua ei missään tapauksessa voi vähentää. Kirjanpitäjä myös ohjeistaa, että millaisia lisäselvityksiä kulukuittiin pitää kirjoittaa, jotta kulun vähennyskelpoisuudesta ei jää epäselvää. Esimerkkinä tähän voisi olla lounaskuitti. Ilman mitään selvitystä se on vähennyskelvoton. Mutta selvennettynä, esimerkiksi Palaveri työmaa XX asioista ja osallistujien nimet, kulun voi vähentää neuvottelukuluna.

Comments


bottom of page