top of page

Onko suutarin lapsella kengät?

Jokainen meistä varmaan tuntee sanonnan: Suutarin lapsella ei ole kenkiä. Sehän tarkoittaa suunnilleen sanottuna sitä, että kun olet asiantuntija jossain asiassa ja teet sitä työksesi, niin omalta kohdalta sama asia jää hoitamatta tai hoidetaan viimeisenä mahdollisena ajankohtana. Esimerkiksi että autoasentajan oma auto käytetään katsastuksessa eräpäivänä tai että rakennusmiehen oma sauna on odottanut uutta panelointia viimeiset kolme vuotta.Minulta on joskus kysytty, että päteekö tämä myös kirjanpitäjän omaan kirjanpitoon. Lähteekö kirjanpitäjän oma alv-ilmoitus alv-päivänä klo 23:51, ja alv maksetaan päivän, ellei peräti pari päivää myöhässä? Maksetaanko kirjanpitäjän ostolaskut (myöhässä) sitten kun ehditään? Lähteekö myyntilaskut ajoissa ja valvotaanko kirjanpitäjän omia saatavia ollenkaan, tai ehkä joskus ja jouluna? Entä kirjanpitäjän oma tilinpäätös ja veroilmoitus? Naputellaanko niihin kuumeisesti viimeisiä lukuja veroilmoituksen viimeisenä jättöpäivänä; kun kaikkien asiakkaiden ilmoitukset on ensin tehty?


Mikkelin Yrityspalvelun kirjanpito, kuten lähes jokaisen Mikkelin Yrityspalvelun asiakkaankin kirjanpito, hoidetaan sähköisesti. Tarkoittaa siis sitä, että se on joka hetki täysin reaaliajassa.


Ostolaskut tulevat verkkolaskuina. Ostolaskujen käsittelyssä uskallan antaa ystävälleni tekoälylle enemmän vapauksia kuin kenenkään asiakkaan ostolaskujen kanssa, joten ostolaskuprosessi hoituu lähes yksinään.


Pankkikorttia käytän harvakseltaan ja kaikki kuitit kuvaan puhelin kuittisovelluksella. Ihan heti ostoksen jälkeen kuittia ei tule kuvattua, mutta sen verran nopeasti kuitenkin, että jos minulla olisi kirjanpitäjä, niin ei hän kuittien perään kyllä ehtisi kysellä.


Myyntilaskut kirjoittelen perjantaisin. Siirrän toiminnanohjausjärjestelmästä viikon työt laskutukseen, ja sillä aikana, kun laskut ”valmistuvat” kurkkaan mikä on myyntisaatavien tilanne, että pitääkö mahdollisesti jotakin laskua karhuta.


Mitä tulee tilinpäätökseen ja veroilmoitukseen, niin olen kyllä semmoinen suutari, joka haluaa lapselle kengät mahdollisimman nopeasti jalkaan, jotta lapsen saa maailmalle pois jaloista. Toisin sanoen, Mikkelin Yrityspalvelun tilinpäätös ja veroilmoitus valmistuvat heti tammikuun alussa ensimmäisten tilinpäätösten joukossa, ellei peräti ihan ensimmäisenä. Eipähän tarvitse enää sitä muistella ja saa keskittyä täysillä asiakkaiden tilinpäätöksiin.


Ainakin siis tämän suutarin lapsella on oikeankokoiset kengät tiukasti jalassa 😊

Kommentare


bottom of page